Hiszpańska oliwa z  najlepszych oliwek

Na jakość produktów wytwarzanych z naturalnych składników, takich jak oliwa hiszpańska, bezpośredni wpływ ma sposób uprawy wykorzystanych roślin. Nasza oliwa zawiera owoce z Hiszpanii, dojrzewające w doskonałym dla nich klimacie śródziemnomorskim. 

Oliwki rosną w Andaluzji w miejscowości Baena – jest to chronione miejsce pochodzenia certyfikatem D.O.P. BAENA. Aby oliwa uzyskała taki certyfikat, musi przejść rygorystyczny test jakości. W naszej ofercie uwzględniliśmy jedną oliwę z tym certyfikatem. Pozostałe oliwy wspomnianego producenta nie są certyfikowane, ale gaje oliwne również zlokalizowane są w tym obszarze. Odpowiednia ilość słońca oraz wilgoci sprawia, że hiszpańska oliwa z oliwek jest smaczna i zdrowa. Wynika to z faktu, że użyte do jej produkcji oliwki są soczyste oraz mają wyśmienity aromat. Brak sztucznych dodatków sprawia, że owoce mają większą zawartość witamin i składników wspierających odporność, a także proces oczyszczania organizmu z toksyn.

Hiszpańskie produkty prozdrowotne

Najlepsza hiszpańska oliwa z oliwek powstaje z owoców wyrastających w pięknych, nadmorskich regionach. Jest więc pełna witamin i minerałów, przede wszystkim witamin rozpuszczalnych w tłuszczach, ale wykazuje też inne właściwości zdrowotne. Oliwa z oliwek hiszpańska wspiera oczyszczanie z toksyn, obniża poziom cholesterolu i wspiera wszystkie układy w organizmie. Zapobiega w ten sposób wielu chorobom oraz pomaga w ich leczeniu. Oliwa z Hiszpanii dostępna jest w różnych pojemnościach, więc ilość kupowanego produktu można dopasować do swoich potrzeb. Zachęcamy do składania zamówień!

Nie znaleziono produktów, których szukasz.