Pochodzenie
Złota papryczka Peperoncino to mała pikantna papryczka, pochodząca z Grecji. Przysmak kuchni greckiej, jest zdrowa i działa odmładzająco.
Skład
Papryczki, woda, sól, kwas octowy, kwasek cytrynowy, benzoesan sodu, metabisiarczyn potasu. Produkt gotowy do spożycia. Przechowywać w temp. poniżej 25℃, po otwarciu przechowywać w lodówce.
Zawartość
Porcji w opakowaniu: 10
Rozmiar 1 porcji: 3 papryczki (30 g)
Właściwości
Papryczki są bogate w przeciwutleniacze, witaminy (A, B, C, D, E), beta karoten oraz luteinę. Składniki zawarte w papryczce chronią skórę oraz opóźniają proces jej starzenia. Spożywanie papryczek wspomaga układ pokarmowy poprzez sprzyjaniu wydzielania soków trawiennych. Zawarta w papryczce kapsaicyna (związek odpowiedzialny za ostry smak) łagodzi ból. Natomiast za sprawą witaminy E papryczki są silnym afrodyzjakiem. Regularne spożywanie papryczek przyczynia się do dobrego samopoczucia i prawidłowego funkcjonowania organizmu ludzkiego.
Wartości odżywcze w 100 g | |
---|---|
Energia 127 kJ / 30 kcal | |
Białko: | 0,0 g |
Tłuszcze ogółem: | 0,3 g |
w tym: | |
Tłuszcze nasycone | 0 g |
Węglowodany ogółem: | 7,0 g |
w tym: | |
Cukry | 0,0 g |
Sól | 4600 mg |